Hlavní obsah

Do tábora Džungle se vrátily stovky migrantů včetně nezletilých

– Calais

Několik set migrantů se po vyklizení tábora zvaného Džungle na místo zase vrátilo, informoval reportér stanice BBC z francouzského Calais. Stanice uvedla, že ve skupině bylo zhruba 200 nezletilých bez doprovodu, kteří neměli kde přespat.

Foto: ČTK/AP

Migranti v Calais

Článek

Stanice uvedla, že se nepodařilo všechny nezletilé zaevidovat a umístit do ubytoven z kontejnerů opodál. „Tábor byl vyklizen, ale evidence dětí byla uzavřena a kontejnery byly plné. Takže děti neměly doslovy kam jít,“ upozornila britská humanitární pracovnice Dorothy Sangová. Spousta dětí podle ní utekla neznámo kam.

Francouzi přistoupili k vyklizení tábora po odkladech tento týden. Práce podle úřadů probíhaly rychleji, než se předpokládalo, takže prefekt departementu Pas-de-Calais Fabienne Buccio ve středu odpoledne prohlásil, že „mise byla dokončena“. [celá zpráva]

Původně se odhadovalo, že v Džungli žije 6000 až 8000 lidí, ale úředníci jich při vyklízení zaevidovali 5 596 včetně 234 dětí a nezletilých, které přijala Velká Británie.

Úřady už dříve uvedly, že někteří lidé se asi po vyklizení tábora na místo vrátí a založí nový. Média také minulý týden upozornila, že někteří běženci nečekali a odešli hlouběji do vnitrozemí, kde si založili tábořiště a odkud se nadále snaží proniknout do kamiónů směřujících na britské ostrovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám