Hlavní obsah

Hotovo. Džungle v Calais je prázdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Calais

Uprchlický tábor ve francouzském Calais byl ve středu po třech dnech od zahájení demolice úplně vyklizen, nezbyl tam už ani jeden migrant. Podle BBC o tom informovaly francouzské úřady.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

V táboře stále ještě dohořívají požáry založené migranty.

Článek

Oznámení departementu Pas-De-Calais přichází v době, kdy v táboře přezdívaném džungle dohořívají noční požáry. Ty podle úřadů rozpoutali sami migranti, kteří nechtějí odejít, a když už nemají jinou možnost, tak alespoň příbytky zapálí. Nechtějí se dívat, jak úřady jejich improvizovaná obydlí demolují.

Tábor v Calais se stal jedním ze symbolů migrační krize v Evropě. Asi osm tisíc migrantů v něm v nelidských podmínkách přebývalo v improvizovaných přístřešcích v naději, že se jim podaří dostat se do Velké Británie.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Džungle už je prázdná

Policisté migranty doprovodili do přistavených autobusů, které je rozvezou do center po běžence napříč Francií. Asi tisícovka nezletilých dětí našla útočiště v dočasných ubytovacích kapacitách poblíž Calais.

Panují ale obavy, že se část běženců vytratila do okolí a vrátí se, až demoliční čety z tábora odejdou.

Reklama

Související články

Demolice tábora v Calais se může zdržet

Odvážení migrantů z nelegálního tábora Džungle u Calais se zpomalilo. Samotná likvidace tábora začala teprve v úterý odpoledne, uvedla agentura AP.

Výběr článků

Načítám