Hlavní obsah

Klauni napadají lidi už i v Německu

– Berlín

Strašidelní klauni, kteří ohrožují nebo dokonce napadají občany, se čím dál tím častěji objevují i v Německu. Jen za poslední dva dny zaznamenaly zdejší úřady několik případů fenoménu, který se nejprve rozmohl ve Spojených státech.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Strašidelní klauni začali napadat lidi nejprve v USA

Článek

Jeden incident se stal ve čtvrtek večer ve městě Wesel v Severním Porýní-Vestfálsku. Osmačtyřicetiletá žena tam venčila psa, když před ni z křoví vyskočil klaun s motorovou pilou, kterou se opakovaně snažil nastartovat. Vyděšená žena utekla zpět do svého bytu a zavolala policii.

Ještě výrazně nepříjemnější bylo setkání devatenáctiletého mladíka s postavou, která běžně přináší jen smích. Muže v Rostocku na severu Německa totiž klaun s baseballovou pálkou dnes brzy ráno napadl a zranil. Ve stejném městě vyběhl klaun, vyzbrojený tentokrát nožem, i na patnáctiletého chlapce, kterému se však podařilo utéct.

Další případy v poslední době hlásí i Essen, Greifswald, Bochum nebo Lipsko, kde podle serveru Bild klaun děsil děti plakátem s nápisem: Všichni zemřete.

Psycholog Jens Hoffmann je přesvědčen, že počet klaunských útoků bude v příštích dnech dále stoupat. "Strašení má dlouhou tradici, zvláště v době kolem Halloweenu," řekl televizi n-tv s tím, že lidé mají výraznou tendenci napodobovat.

Šíření strašidelných klaunů dnes hodně nahrávají také sociální média, která rychle zprostředkují skutečné i domnělé akce těchto postav.

Reklama

Související témata:

Související články

Klauni už děsí lidi i v Evropě

Trend útočníků v klaunských převlecích už netrápí jen veřejnost a policii v USA, ale i v Evropě. Po Francii a Velké Británii ohrožovali v nedávných dnech...

Výběr článků

Načítám