Hlavní obsah

Klauni už děsí lidi i v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm/Oslo

Trend útočníků v klaunských převlecích už netrápí jen veřejnost a policii v USA, ale i v Evropě. Po Francii a Velké Británii ohrožovali v nedávných dnech ozbrojení klauni také lidi v Norsku a Švédsku. Informovaly o tom místní mutace serveru Local.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policie na jihu Švédska zaznamenala jen za pátek a sobotu sedm desítek telefonátů na tísňovou linku kvůli klaunům. V Ronneby v sobotu brzy ráno honil skupinu lidí klaun s nožem v ruce. V oblasti Dalarna ve střední části země předchozí večer hned dva útočníci v převleku klauna stíhali patnáctiletou dívku. Ve Varbergu ve čtvrtek v noci muž v klaunově masce pořezal jednoho muže ve tváři.

Úřady si jsou vědomy, že se většinou jedná o recesi. Přesto varovaly, že se to může vymstít. „Nechceme, aby někdo riskoval problémy. Za pár týdnů bude svátek Halloween a my nestojíme o žádná tragická nedorozumění,“ prohlásil ministr vnitra Anders Ygeman.

Ve městečku Svedala nedaleko Malmö už místním s klauny v ulicích došla trpělivost a pořádali na ně „hon“, uvedl server Local.

Vlna se šíří

Švédsko není jedinou zemí, kam se trend z USA rozšířil. Podobné případy byly zaznamenány i ve Velké Británii, Norsku a Francii, kde se také klaunovi postavili na odpor, a to konkrétně v Mylhúzách.

Útočník v klaunském převleku například minulý týden vyděsil motoristu na jihovýchodě Norska, který měl na zadní sedačce dvě děti. Klaun jejich auto pronásledoval s hokejkou v rukou. Policie posléze zjistila, že se jednalo o čtrnáctiletého hocha, jehož kamarádi si akci zpovzdálí natáčeli.

Klauni podobně děsili veřejnost ve Francii a Španělsku už před dvěma lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám