Hlavní obsah

Snídejte, žádají portugalské dráhy cestující. Omdlévající pasažéři zpožďují spoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lisabon

Jezte, ať neomdlíte, žádá jeden portugalský železniční dopravce cestující. Reaguje tak na desítky případů, kdy lidé především ráno omdlí a způsobí zpoždění vlaku. „Vydat se na cestu bez snídaně může narušit dopravu ostatních!” stojí na plakátu společnosti Fertagus.

Foto: STUDIO SYNAPSE

Lidem v portugalských vlacích po ránu chybí cukry. Ilustrační foto

Článek

Společnost, která zajišťuje železniční spojení mezi Lisabonem a Setubalem, který leží asi 50 kilometrů na jih od metropole, nehodlá zůstat jen u slov a bude v rámci kampaně rozdávat v ranní dopravní špičce cestujícím jablka a jogurty.

V prvním pololetí se udělalo zle 46 cestujícím, což vedlo ke zpoždění u 51 vlakových souprav v celkové délce více než 200 minut, řekla představitelka společnosti médiím. Většinu případů podle ní způsobuje nedostatek cukru u lidí, kteří několik hodin nejedli.

"Většinou není možné ihned vynést postiženého cestujícího z vlaku. To vyvolává zpoždění vlaků, které se zastaví v reakci na spuštění poplašného zvonění," vysvětlila Raquel Santosová. Doporučila lidem, kterým se začne dělat špatně, aby požádali o pomoc na nádraží a raději nezůstávali ve vagónu.

Anketa

Dopřáváte si pravidelně vydatnou snídani?
Ano
68 %
Ne
32 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 169 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám