Hlavní obsah

Únik radiace v ruské továrně na jaderné reaktory, sedm zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Sedm lidí bylo zraněno při pátečním úniku radioaktivity továrně na jaderná zařízení v Nižném Novgorodu, uvedla v pondělí ruská tisková agentura TASS.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

K úniku radiace došlo ve Zkušebním strojírenském konstrukčním úřadu I. I. Afrikantova (OKBM), který vyrábí jaderné reaktory pro ruské lodě, ponorky a také zařízení pro atomové elektrárny.

„V pátek došlo k nehodě v laboratoři OKBM, při které bylo zraněno sedm lidi. Jen jeden z nich dostal malou dávku ozáření. Mimořádná situace se neprojevila mimo laboratoř. Po nehodě byla radiace v normálu,“ uvedla podle TASS v tiskové zprávě OKBM.

Podle informací ruských státních médií byli zranění přepraveni do specializovaného zdravotnického pracoviště v Moskvě. Co přesně se jim stalo, není jasné.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Jaderný reaktor

OKBM je součástí obřího koncernu Atomeněrgomaš, který zaměstnává 25 000 lidí a je strojírenskou divizí ruské státní společnosti Rosatom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám