Hlavní obsah

V Německu se pohřešují tisíce nezletilých uprchlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V Německu se pohřešuje téměř 9000 nezletilých uprchlíků. Oproti počátku roku se jejich počet takřka zdvojnásobil, napsal v pondělí deník Neue Osnabrücker Zeitung s odvoláním na informace Spolkového kriminálního úřadu (BKA). Vyšetřovatelé však jsou přesvědčeni, že většina zmizení dětí nesouvisí s žádným zločinem.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pohřešováni jsou ti nezletilí, kteří do Německa dorazili bez rodičů a poté zmizeli z uprchlických zařízení. Ve většině případů to jsou lidé mezi 14 a 17 lety, jen 867 pohřešovaných bylo ve věku 13 let a méně.

Děti většinou nezmizely bez konkrétních plánů, ale chtěly vyhledat své rodiče
Spolkový kriminální úřad

Většina případů podle BKA nemá kriminální pozadí. „Děti většinou nezmizely bez konkrétních plánů, ale chtěly vyhledat své rodiče, příbuzné nebo známé v jiných německých městech, nebo dokonce v jiných evropských zemích,” uvedla mluvčí BKA.

Přesto však Německem otřásl případ únosu čtyřletého uprchlíka z Bosny, kterého loni v Berlíně unesl a zavraždil třiatřicetiletý Němec Silvio S. Muž byl v červenci odsouzen k doživotnímu vězení. [celá zpráva]

Loni do Německa dorazilo téměř 43 000 dětí

Podle policistů je pravděpodobné, že velká část hledaných dětí se už nepohybuje v Německu bez dozoru. Představitelé BKA jsou přesvědčeni, že se mnoho pohřešovaných dostalo k rodině nebo ke známým, ti ale už neinformovali policii, takže nebylo možné dítě z registru pohřešovaných osob vymazat.

Podle německého statistického úřadu loni do Německa přišlo 42 300 dětí a mladistvých bez doprovodu dospělého. Země loni zaznamenala mimořádně silnou migrační vlnu, když do Německa dorazilo 1,1 miliónu uprchlíků.

Reklama

Výběr článků

Načítám