Hlavní obsah

Teroristu z Nice policie už evidovala z dřívějška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nice

Útočník z Nice, kterým je podle zdrojů agentury AFP jednatřicetiletý muž tuniského původu, měla policie ve svých záznamech už z dřívějška kvůli přestupkům či trestným činům. V hledáčku tajných služeb ale muž nebyl, uvedla francouzská média.

Foto: ČTK/AP

Vyšetřovatel u kamiónu útočníka

Článek

Na totožnost muže ukázaly doklady, které se našly v autě, s nímž útočil. Policejní vyšetřování je ale teprve na začátku. „Identifikace řidiče stále probíhá,“ řekl v pátek ráno nejmenovaný zdroj z vyšetřování AFP.

Útočník podle nejnovější bilance ministerstva vnitra zabil 84 lidí. Mezi stovkou zraněných je nadále 18 lidí v kritickém stavu.

Terorista po zastavení kamiónu s atrapami pušek a nefunkčním granátem několikrát vystřelil z pistole, než ho zabila policie. Podle nepotvrzených zpráv křičel Alláhu akbar (Bůh je veliký). Úřady ale zatím neoznámily, zda se jednalo o zradikalizovaného muslima. K útoku se dosud nepřihlásila žádná radikální islámská organizace.

Policie prověřuje, zda muž neměl komplice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám