Hlavní obsah

Masakr v Nice byl terorismus, prohlásil Hollande. V zemi prodlouží výjimečný stav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Útok v Nice, kde nákladní auto najelo do davu lidí, kteří slavili státní svátek, byl teroristický čin, prohlásil v noci na pátek prezident François Hollande. Kvůli krvavému masakru se rozhodl prodloužit výjimečný stav v zemi o další tři měsíce.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Francouzský prezident François Hollande během mimořádného nočního projevu

Článek

"Hrůzný útok opět udeřil na Francii... Jeho teroristický charakter nelze popřít," řekl Hollande v mimořádném televizním vystoupení. "Musíme učinit vše pro boj proti zkáze terorismu," dodal prezident. Během dne se chystá navštívit jihofrancouzské Nice.

"Jsme ve válce s teroristy, kteří nám chtějí ublížit za každou cenu," prohlásil francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve.

Prezident Hollande předloží parlamentu návrh na prodloužení výjimečného stavu, který v zemi platí od listopadových pařížských útoků, při nichž zahynulo přes 130 lidí a dalších více než 300 lidí bylo zraněno. Pokud jej zákonodárci schválí, měl by platit až do konce října.

Reklama

Výběr článků

Načítám