Hlavní obsah

Hledejte hrdost v džihádu, vyzval muslimy Abaaoud na nově zveřejněném videu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo nové video s Abdelhamídem Abaaoudem, jehož vyšetřovatelé považují za strůjce teroru v Paříži. Sedmadvacetiletý radikál původem z Belgie na něm vyzývá muslimy, aby se probudili z letargie a obrátili se ke svaté válce džihádu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hledejte hrdost v džihádu, vyzval muslimy AbaaoudVideo: Reuters

 
Článek

Nedatované záběry byly pořízeny v Sýrii, kde Abaaoud s válečnickým jménem Abú Umar al-Baldžíkí bojoval.

„Chtěl bych vzkázat těm, kdo zůstali sedět doma: Vstaňte, vyskočte a spěchejte za vítězstvím. Copak jste s tímto svým životem spokojeni, že zůstáváte sedět doma? S takovým životem jste spokojeni? S tímto životem v ponížení, ať už v Evropě, Africe, v arabských zemích, nebo v Americe?“ říká francouzsky na kameru viditelně unavený Abaaoud oblečený do uniformy. V blízkosti mezitím opakovaně znějí výstřely.

Závěrem dodává, že muslimové mají hledat hrdost a čest – a najdou je jedině ve víře a v džihádu.

Foto: Handout, Reuters

Nedatovaná fotografie Abdelhamida Abaaouda publikovaná v islamistickém časopise Dabiq

WP: Zabit při razii

Videa s Abaaoudem na syrském bojišti se objevila už dříve. V jednom říká: „Není to legrace, vidět prolévat krev, ale občas mě potěší, když vidím krvácet nevěřící, protože když jsme my vyrůstali, sledovali jsme v televizi, jak je prolévána krev muslimů po celém světě.“

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil střelbu a zadržení podezřelých při zásahu v Saint DenisVideo: Reuters

Abaaoud, podezřelý nejen z organizování posledních teroristických útoků ve Francii, byl podle listu The Washington Post zabit při středeční razii na pařížském předměstí Saint-Denis. Francouzské úřady to ale zatím nepotvrdily. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám