Hlavní obsah

Uprchlíka Snowdena vyfotili v Moskvě s nákupem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský server Life News zveřejnil fotografii, na níž se zdá být zachycen Američan Edward Snowden, který se v Rusku skrývá před vydáním do USA. Třicetiletý bývalý technik pracující pro CIA se může nacházet v Moskvě, protože právě tam byla rozostřená fotografie pořízena. Snowden na ní tlačí na parkovišti nákupní vozík.

Foto: koláž Novinky s použitím ČTK/AP

Edward Snowden

Článek

O místě, kde se Snowden zdržuje, nebyly žádné informace od té doby, kdy na počátku srpna opustil moskevské letiště Šeremetěvo na základě dočasného azylu, který mu Rusové poskytli. Snowdenův advokát Anatolij Kučerena jen řekl, že se jeho klient skrývá na utajeném místě. Přiznal také, že Snowden má ochranku, i skutečnost, že Snowden chodí ven. Lidé ho prý na ulici nepoznávají, protože se maskuje.

Ani po zveřejnění fotografie před obchodem v Moskvě nepotvrdil Kučerena, kde se Snowden nachází. Server Life News neuvedl, odkud fotografii získal, a své tvrzení, že byla pořízena v ruském hlavním městě, nijak nedoložil. Snímek nicméně musí být několik týdnů starý, jelikož listy na okolních stromech jsou ještě sytě zelené.

Fotografii si můžete prohlédnout zde

Snowden letos v červnu zveřejnil informace o utajovaném americkém programu sledování elektronické komunikace Prism. Následně se ukryl v Hongkongu, odkud se vydal do Moskvy. Chtěl pokračovat do Latinské Ameriky, ale nemohl. Američané mu zrušili platnost víza a žádají jeho vydání.

Související témata

Foto: Reuters

Edward Snowden

Foto: Profimedia.cz

Moskevský Kreml je oficiálním sídlem ruského prezidenta

Původně Snowden ruský azyl odmítal, pak ho ale přijal, i když je podmíněn tím, že nebude podnikat žádné akce poškozující USA. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám