Hlavní obsah

Pošťákům na Slovensku sebrali stravenky, místo nich fasují šumák

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalá šéfka slovenské státní pošty dostala odměny a odstupné ve výši 178 tisíc eur (asi 4,5 miliónu Kč), ale na stravenky poštovních doručovatelů se peněz nedostává. Pošťáci o stravenky tudíž přišli a místo nich dostávají nápoj v prášku, lidově zvaný šumák.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Je to hanba. To mám u každého domu požádat o vodu, abych si mohl prášek rozpustit?“ citovala televize Joj jednoho z pobouřených pošťáků.

Doposud dostávali poštovní doručovatelé na Slovensku stravenky, za které si mohli koupit nápoje. „Když v horku roznáším poštu, potřebuji se napít,“ říká jeden z pracovníků pošty. Nyní dostává každý zaměstnanec na měsíc 13 sáčků nápoje v prášku.

„My jsme pracovali na odchodné paní ředitelky a ona nám zanechala takovýto dárek,“ rozčiloval se další z pracovníků pošty, který si navíc postěžoval, že nápoj je doslova nechutný a nedá se pít. Zaměstnanci pošty bývalé ředitelce vzkázali, že si při svém odchodu z funkce měla tímto „chutným“ šumákem připít.

Televize Joj spočítala, že z odchodného ředitelky by se dalo nakoupit půl miliónu dvoulitrových lahví s minerálkou.

Mluvčí pošty Andrea Pivarčiová na obranu podniku prohlásila, že vedení přistupuje k zaměstnancům odpovědně a chce zlepšovat jejich pracovní podmínky. Zároveň však dodala, že smlouvu o dodávkách nápoje v prášku uzavřeli ještě bývalí šéfové podniku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám