Hlavní obsah

V Moskvě ráno hustě sněžilo

Novinky, ČTK, RIA Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

V Moskvě v pondělí ráno několik hodin hustě sněžilo. Teploty se pohybovaly těsně pod bodem mrazu. Silničáři proto varovali automobilisty, aby raději nevyjížděli. Podle meteorologů ale nepotrvá ochlazení dlouho. Už dnes přes den se vyšplhá rtuť teploměru na deset až 13 stupňů Celsia. Občasné přeháňky by ze sněhových měly přejít v dešťové.

Článek

Lidé, kteří se vydali ráno do práce, při pohledu z okna raději znovu vytáhli kožichy, beranice a rukavice. "V centru leží na střechách sníh. Netušíme, co se děje na okraji města," vzrušeně hlásil moderátor jindy zdrženlivé zpravodajské stanice Echo Moskvy. Nejhorší byla několikacentimetrová sněhová nadílka pro motoristy. Na mokrém sněhu na silnicích už došlo k několika drobným nehodám.

"Podle statistik vzrůstá díky takovým změnám počasí množství menších dopravních nehod na 1500 až 2000 za den," uvedl zástupce dopravního inspektorátu. Zejména upozorňoval na nutnost jet mnohem opatrněji s tím, že nebezpečí smyku číhá především na sjezdech z mostů a estakád.

Proměnlivé počasí očekávají meteorologové i v následujícím týdnu. Noční teploty mohou klesat k nule až minus dvěma stupňům Celsia, přes den se vyšplhají na deset až 15 stupňů. Příchod jara se tak v Moskvě opět oddálil, zatímco v ČR se tento týden opět čekají letní teploty [celá zpráva]

Stará ruská pranostika, která se vztahuje na dnešní den, tvrdí, že "pokud je na Rufa teplý večer a tichá noc - bude horké a suché léto". Mnozí Moskvané ale ráno více než na léto mysleli na návrat zimy.

Reklama

Související témata:

Související články

Po studeném víkendu přichází týden léta

Zatímco o víkendu zaznamenaly meteorologické stanice ranní mrazy, které někde klesly až na mínus deset stupňů, počasí v začínajícím týdnu bude mít téměř letní...

Výběr článků

Načítám