Hlavní obsah

Jak se zachránit po jaderném výbuchu? Radnice Volgogradu vydala manuál

Volgograd

Městská rada Volgogradu vydala manuál, jak postupovat při případném jaderném výbuchu. Nabádá obyvatele, aby se schovali do protiatomového krytu a vzali si s sebou ochranné prostředky, dokumenty, šperky, potraviny a vodu. Informaci přinesl ruský server Hovoří Moskva.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na webových stránkách města byla například zveřejněna tato rada. „V krytu se schovejte na postelích a palandách. Rodiny s dětmi poputují do samostatných sekcí. Důchodci nebo zranění budou umístěni blíže k ventilačním potrubím,“ stojí na stránkách Volgograd Online.

Chystá si Rusko půdu pro taktický jaderný útok? Začínám se toho trošku bát, říká expert

Evropa

„Když bude úkryt naplněn, bezpečnostní dveře a nouzové východy budou uzavřeny,“ stojí dále v publikaci na stránkách města.

Vedení města sice neuvádí, kde se tyto úkryty mají nacházet, ale naznačuje, že se opozdilci mohou dostat dovnitř přes „speciální vstupní bránu“.

Kancelář starosty také poukázala na to, že manuál vznikl kvůli tomu, že vojensko-politická situace ve světě je nestabilní, takže „je i nadále důležité chránit obyvatelstvo před důsledky ozbrojených konfliktů“.

Rusko hrozí: Budou-li ve Švédsku a Finsku základny NATO, namíříme jaderné zbraně na Evropu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám