Hlavní obsah

Ve Francii vyšetřují bestiální vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAU

Hrůzná vražda dvou ošetřovatelek psychiatrické léčebny v Pau na jihozápadě Francie otřásla v sobotu celou zemí. První oběti oddělil neznámý pachatel hlavu od těla, druhou pak připravil o život četnými ranami nožem do krku.

Foto: Jan Řehounek

Posvícenský plakát na nymburském náměstí

Článek

"Dvojí vraždu objevili v sobotu zaměstnanci léčebny na oddělení geriatrie, kde je přes dvacet pacientů," řekl prokurátor Pau Eric Maurel.

Obě ženy ve věku kolem 40 let měly děti. "Blíží se Vánoce a děti přišly o matky, mohlo se to stát komukoliv z nás," řekl jejich ohromený kolega.

Vražedným nástrojem byl nůž nebo pila. Pachatel se po činu nemohl dostat ven hlavním východem, tak rozbil okno a zmizel v parku, který ústav obklopuje.

Policie má zatím pět podezřelých. Čtyři z nich jsou místní pacienti-alkoholici a pátý je muž s násilnickou minulostí, který byl odsud nedávno propuštěn.

Zaměstnanci si stěžují na nedostatečná bezpečnostní opatření a část viny za neštěstí dávají i vládě. Násilí jim prý hrozí každý den. Někteří pacienti měli být dokonce z přeplněné kliniky propouštěni předčasně, protože tam nebylo místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám