Hlavní obsah

Šojgu navštívil ruské jednotky na Ukrajině, uvedla Moskva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva/Kyjev

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu v neděli navštívil velitelská stanoviště ruské armády na okupované Ukrajině a vyslechl hlášení o situaci. Zajímal se prý také o životní podmínky nasazených vojáků. S odkazem na prohlášení ruského ministerstva obrany o tom informovala agentura Interfax.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Ruský ministr obrany Šojgu na zasedání rady ministerstva 19. dubna 2022

Článek

Rusko napadlo sousední Ukrajinu 24. února, Moskva o své agresi vůči sousední zemi důsledně hovoří jako o „speciální vojenské operaci”, která podle ní slouží k osvobození Ukrajiny.

„Ministr obrany Ruské federace, armádní generál Sergej Šojgu, prověřil ruské seskupení vojsk zapojených do speciální vojenské operace na Ukrajině,” uvedlo podle ruských agentur v prohlášení ministerstvo obrany.

Ruské ostřelování poškodilo jaderné zařízení v Charkově

Zahraniční

„Na velitelských stanovištích ruských jednotek Šojgu vyslechl hlášení od velitelů o aktuální situaci a postupech ruských ozbrojených sil v hlavních operačních oblastech,” dodalo ministerstvo s tím, že Šojgu také některé ruské vojáky vyznamenal.

Agentura RIA Novosti na komunikační síti telegram zveřejnila minutové video z ministrovy návštěvy. Obsahuje záběry přilétajícího vrtulníku, jednání Šojgua s vojáky a gratulace při předání medailí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám