Hlavní obsah

Sněhová vánice v USA by mohla být největší za posledních 80 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Největší sněhová vánice za letošní zimu se přehnala o víkendu přes střední a východní území Spojených států, kde přinesla místy až 60centimetrovou nadílku. Kvůli sněhu zůstala uzavřena letiště, řada dálnic nebyla průjezdná, byly zrušeny také bohoslužby a hlavní sportovní události.

Foto: Monika Čapková

Hudba hrála velmi dobře

Článek

Podle meteorologů by se mohlo jednat o rekordní sněhovou vánici od roku 1922.  Guvernéři států Kentucky, New Jersey, Západní Virginie, Maryland, Pensylvánie a Delaware vyhlásili stav nouze a vyzvali řidiče, aby nevyjížděli na silnice.

V Západní Virginii zůstalo nejméně 50 000 lidí bez proudu. Miliony lidí byly kvůli vánici, jež o víkendu jen pomalu postupovala od Nebrasky na východ, uvězněny ve svých domovech. Letiště v New Yorku doporučila pasažérům na domácích letech, aby odložili i své pondělní cesty. Ve washingtonské oblasti, kde napadlo 30 centimetrů nového sněhu, bylo uzavřeno letiště v Baltimore a Reagan National Airport. Na Dullesově letišti letadla používala jen jednu dráhu a řada letů byla zrušena. Zrušeny byly i tři čtvrtiny letů z mezinárodního letiště ve Filadelfii.

"Tohle je čtrnáctá sněhová bouře za posledních dvanáct týdnů. A vypadá to, že bude nejsilnější a nejrozsáhlejší," řekl pro CNN Philip Goldsmith z radnice ve Filadelfii. Jižní území Spojených států, které nepokryl sníh, trápí v důsledku silných dešťů a bouřek zase záplavy a sesuvy půdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám