Hlavní obsah

Ruskova náhrávka prý dokazuje kupování poslanců

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý ministr hospodářství Pavol Rusko ve středu zveřejnil nahrávku ze svého setkání s poslankyní Ivetou Henzélyovou, na níž jeho kolegyně přiznává, že před zářijovou schůzí parlamentu dostala nabídku na rekonstrukci domu. Rusko to označil za důkaz kupování poslanců ve slovenském parlamentu.

Článek

"Byli za mnou před zářijovou schůzí parlamentu a slibovali hory - doly," oznamuje na nahrávce pořízené skrytou kamerou poslankyně. Henzélyová na nahrávce říká, že nabídku odmítla. Před říjnovou schůzí parlamentu však Henzélyová vystoupila z Ruskovy strany Aliance nového občana a podpořila vládní koalici.

Rusko tvrdí, že poslancům jsou nabízeny peníze a podle chování některých z nich se bývalý ministr domnívá, že poslanci "berou". Předseda ANO vyzval Henzélyovou, aby uvedla, kdo konkrétně za ní přišel s touto nabídkou. "Není to problém Henzélyové, ale Slovenské republiky a parlamentarismu," dodal. Nahrávku Rusko odevzdal policii.

Opozice v září zablokovala parlament, který se vládní koalici podařilo odblokovat až po získání hlasů části opozičních a nezávislých poslanců. Opozice už tehdy otevřeně mluvila o kupování poslanců. [celá zpráva]Představitelé vládní Strana maďarské koalice a Křesťanskodemokratické hnutí prohlásili, že pokud se kupování hlasů dokáže, podpoří návrh na konání předčasných parlamentních voleb.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenská opozice zablokovala parlament

Slovenské opozici se v pondělí podařilo zablokovat parlament, když se poslanci opozičních stran neprezentovali, i když byli přítomni v sále. Předseda...

Slovenský parlament nadále blokuje opozice

Slovenská opozice i v úterý zablokovala práci parlamentu tím, že její poslanci se neprezentují a tím dokazují, že vládní koalice nemá po odchodu liberální...

Výběr článků

Načítám