Hlavní obsah

Kyjev prověřuje zprávy o dobytí Lymanu ruskou armádou, píše BBC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Kyjev prověřuje zprávy o ztrátě východoukrajinského města Lyman. O možném dobytí jedné z posledních ukrajinských bašt na severním břehu řeky Severní Doněc napsal ve čtvrtek ruskojazyčný server BBC s odvoláním na poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Oleksije Arestovyče a hlášení ukrajinského generálního štábu.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Obrněný automobil separatistů v Siversku u Krasného Lymanu

Článek

O Lyman vedou ukrajinští vojáci tvrdé boje s ruskými silami již několik dní.

„Podle neověřených zpráv jsme přišli o město Lyman. Je to třeba prověřit,“ uvedl Arestovyč.

Ukrajinský generální štáb ve čtvrtek večer napsal, že ruští vojáci soustředili své síly na ostřelování ukrajinských jednotek jižně od Lymanu. To lze podle BBC rovněž vyložit jako nepřímé přiznání o dobytí města, ke kterému ruské jednotky postupují ze severu.

S takovými návrhy jděte do pr**le, vzkázal poradce Zelenského Kissingerovi

Evropa

Pracovník ruského tisku Alexandr Koc na svém účtu na telegramu zveřejnil video, na kterém podle něj ruští vojáci kráčí Lymanem. Že bylo video natočeno skutečně v Lymanu, nelze nezávisle ověřit.

Obě strany konfliktu podle BBC hlásily boje na okraji města už nejméně před třemi dny. Ukrajinský generální štáb dnes ráno uvedl, že ruská armáda na plné ovládnutí města soustředí své síly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám