Hlavní obsah

Clinton podstoupil operaci srdce a daří se mu prý dobře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Bývalý americký prezident Bill Clinton v pondělí v New Yorku prodělal několikahodinovou operaci srdce, která podle prvních poznatků proběhla úspěšně. Uvedla to americká televize Fox New s odvoláním na Clintonovu manželku Hillary.

Foto: Jitka Maděrová / Sedmihorské léto

Čtvrtek 18. srpna patří humoru i romantice v podání Bohumila Klepla a jeho one man show Vysavač. Vystoupí od 20 hodin na Sedmihorském létě.

Článek

Clinton byl náhle hospitalizován v pátek poté, co byl den předtím vyšetřen pro bolesti v hrudníku a zhoršené dýchání. Lékaři zjistili blokaci tepen a rozhodli se pro voperování vícenásobného bypassu. To znamená, že osmapadesátiletému politikovi byly nahrazeny špatně průchodné tepny vyživující srdeční sval.

Operační tým vedl šéf kardiochirurgie Presbyteriánské nemocnice Craig Smith. Lékařský konzultant Sanjay Gupta řekl před operací, že za normálních okolností by měl být Clinton po operaci den na jednotce intenzivní péče a potom ještě pár dní v nemocnici. Rekonvalescence by měla trvat asi dva měsíce.

Reklama

Související témata:

Související články

Clinton brzy podstoupí operaci srdce

Exprezident Spojených států Bill Clinton (58) byl v pátek hospitalizován v nemocnici v New Yorku. Stěžoval si na únavu a bolest na hrudi. Podle CNN se brzy...

Výběr článků

Načítám