Hlavní obsah

Clinton brzy podstoupí operaci srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Exprezident Spojených států Bill Clinton (58) byl v pátek hospitalizován v nemocnici v New Yorku. Stěžoval si na únavu a bolest na hrudi. Podle CNN se brzy podrobí operaci srdce, konkrétně vložení čtyřnásobného bypassu. K zákroku by mohlo dojít už v sobotu.

Foto: Slavíček Golf Academy
Článek

CNN uvádí, že Clinton lékařský zákrok podstoupí v Presbytariánské nemocnici v nejbližších hodinách. Rozhodně však ne dnes. Spekuluje se o zítřejším brzkém ránu.

Exprezident byl poprvé hospitalizován již ve čtvrtek odpoledne. Po testech v nemocnici strávil noc doma, na předměstí Chappaqua. Do péče doktorů se dostal kvůli přetrvávajícím bolestem na hrudi znovu dnes ráno.

George  Stephanopoulous - Clintonův bývalý tiskový sekretář - v souvislosti s onemocněním pro ABC News uvedl, že exprezident měl určité zdravotní problémy už během výkonu volebních období v Bílém domě.

Specialisté nikdy však neměli podezření na vážnější chorobu. Naměřili jen zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi. Pacient poté na jejich radu opustil svou zálibu vyhledávat oblíbené restaurace rychlého občerstvení.

"Průběžné lékařské testy vždy ukazovaly, že je Clinton v dobrém fyzickém stavu. V posledních letech dokonce držel dietu," uvedl s tím, že hospitalizace exprezidenta je pro něj proto velkým překvapením.  

V nemocnici s Clintonem pobývají střídavě i jeho žena - senátorka Hillary Clintonová - a dcera Chelsea.

Přání brzkého uzdravení již exprezidentovi zaslali současný muž číslo jedna USA republikán George W. Bush a jeho konkurent v nadcházejících volbách demokrat John Kerry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám