Hlavní obsah

V Jeruzalémě auto vjelo do skupiny izraelských vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně 12 izraelských vojáků utrpělo zranění poté, co palestinský řidič najel v Jeruzalémě ve čtvrtek ráno kolem 02:00 místního času (01:00 SEČ) do skupiny lidí, napsal server deníku The Times of Israel. Jeden ze zraněných je ve vážném stavu. Incident se odehrál na ulici Davida Remeza. Policie incident vyšetřuje jako teroristický útok.

Foto: Mahmoud Illean, ČTK/AP

Palestinec najel autem do skupiny izraelských vojáků, 12 zraněných

Článek

Útočníkovi se podařilo utéct a policie po něm pátrá. Jeho auto se už našlo prázdné v městečku Baj Džalá u Betléma.

Vojáci skládali v Jeruzalémě přísahu po základním výcviku. Auto do nich najelo poblíž arabských čtvrtí ve východní části města, které Palestinci chtějí mít hlavním městem svého státu. V této oblasti se nacházejí také divadla, restaurace a noční bary.

Schwarzenberg: Trump nabízí Palestině protektorát a hlavní město v Chuchli

Domácí

Auto zrychlilo a najelo na chodník, po kterém vojáci šli. Přestože vojáci na řidiče stříleli, nezasáhli ho a jemu se podařilo ujet. Útok trval jen několik sekund, uvedl armádní mluvčí. Dvacetiletý voják s těžkými poraněními hlavy i těla byl převezen do nemocnice. Ani po operaci ale podle lékařů zatím nelze říct, zda je mimo ohrožení života. Další voják utrpěl středně těžká zranění končetin. Ostatní byli zraněni lehce, uvedl list The Jerusalem Post.

Trump navrhl vznik samostatného palestinského státu

Blízký a Střední východ

Z pásma Gazy v posledních dnech Palestinci raketami a také zápalnými balony vysílanými do Izraele projevovali nesouhlas s mírovým plánem, který pro řešení izraelsko-palestinského konfliktu zveřejnil minulý týden Bílý dům.

Palestinci plán odmítli jako model stranící Izraeli. USA v něm schvalují možnost anexe židovských osad na palestinském Západním břehu Jordánu i strategického údolí řeky Jordán. Palestinci mají po splnění podmínek a až po několika letech získat územně nesouvislý stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám