Hlavní obsah

V Izraeli zatkli kvůli špionáži uklízeče v domě ministra obrany

ČTK, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská kontrarozvědka Šin Bet zatkla za špionáž muže zaměstnaného v domácnosti ministra obrany Bennyho Gance (62). Prokurátor vznesl ve čtvrtek obvinění ze špionáže proti Omrimu Gorenovi (37), jemuž v případě usvědčení hrozí trest od deseti do 15 let vězení.

Foto: Reuters

Izraelský ministr obrany Benny Ganc

Článek

Goren pracoval v domě jako uklízeč a zadrželi ho po kontaktu s člověkem napojeným na Írán. Podle listu The Jerusalem Post byl tento člověk spojen s hackerskou skupinou Black Shadow. Goren se podle listu k tajným informacím nedostal. Server The Times of Israel napsal, že byl několikrát trestaný, většinou za krádeže.

Šestaosmdesátiletá žena získala v Izraeli korunku Miss přeživší holokaustu

Zahraniční

Podle Šin Bet nabídl Goren využití svého přístupu do Gancova domu. „Aby dokázal, že to myslí vážně, vyfotografoval několik objektů v ministrově domě a poslal snímky (svému kontaktu). Byly mezi nimi i fotografie ministrova počítače,“ tvrdila kontrarozvědka. Policie nyní přehodnocuje bezpečnostní opatření pro vstup zaměstnanců do domácností ministrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám