Hlavní obsah

Smrt v náručí otce. Roční Lailu k lékaři nestačil donést

Snímek, k němuž není třeba slov. Roční dívenka Laila zemřela v náručí otce, který se jí pokoušel donést z uprchlického tábora v Afrínu do nejbližší nemocnice, píše server týdeníku Focus. Cesta sněhem a větrem mu trvala více než dvě hodiny, ale veškerá pomoc pro dívenku přišla pozdě.

Foto: Khalil Ashawi, Reuters

Děti v uprchlických táborech

Článek

Příběh popsal na svém Facebooku lékař Húsam Adnan. Na osudu Laily a jejího otce dokumentuje tragický rozsah devět let trvající války v Sýrii. Dívka žila v uprchlickém táboře, protože její otec patří k odpůrcům prezidenta Bašára Asada. Dívka onemocněla a její stav se zhoršoval. Muž se proto rozhodl, že ji dopraví na kliniku. Zabalil ji do pokrývek, vzal do náručí a nad ránem vyrazili.

Cesta sněhem a ledovým větrem mu trvala přes dvě hodiny. „Občas šel i pozpátku, aby dítě chránil před poryvy větru,“ popisuje lékař Adnan na Facebooku. Do nemocnice dorazil kolem páté ráno. V obnošených botech, sám zmrzlý na kost.

Na snímku je roční Laila, která zemřela v náručí otce, když se ji pokoušel donést do nemocnice. Příspěvek pochází z Facebooku lékaře Húsama Adnana.

Už když se lékaři ujímali dítěte, bylo jim jasné, že holčička cestu nepřežila. „Nehýbala se, necítili jsme tep ani údery srdce. Dívka zemřela zhruba hodinu předtím, než ji otec donesl do nemocnice,“ uvedl lékař. Muž nesl dívenku, ale vůbec si nevšimnul, že dítě cestou zemřelo.

Osud Laily je jedním z příběhů 2,5 milionu dětí trpících vleklým konfliktem v Sýrii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám