Hlavní obsah

Islámský stát zastřelil 13 chlapců. Zhřešili, protože se dívali na fotbal

K tomu, aby se člověk stal hříšníkem, a tudíž terčem pro potrestání, stačí v oblastech, kde vládnou radikálové z Islámského státu, málo. Důvodem může být i sledování fotbalu, který je podle samozvaných vládců zakázanou „západní“ zábavou, jež se protiví Bohu. Právě kvůli porušení tohoto zákazu bylo zastřeleno 13 chlapců v severoiráckém Mosulu, informovala média s odkazem na aktivisty ze skupiny Raqqa is Being Slaughtered Silently (Rakka je v tichosti masakrována).

Foto: Reuters

Bojovníci džihádu v Ramádí

Článek

Chlapcům se stal osudný zápas Iráku proti Jordánsku Asia Cuup. Džihádisté rozhodli, že fotbalový zápas je proti koránu a že každý, kdo by utkání sledoval, se těžce proviní a bude tvrdě potrestán. Touha vidět zápas byla ale větší než strach z následků, a tak skupinka 13 chlapců neodolala a zápas v televizi sledovala do chvíle, než do kavárny vtrhlo komando po zuby ozbrojených příslušníků Islámského státu.

Džihádisté chlapce nejprve krutě zbili a následně je odvlekli na místní hřiště. Místní velitel Abú Suhajb al-Almání (podle listu Bild pochází z Německa, čemuž by odpovídalo i jeho přízvisko Almání – Němec) nařídil, aby chlapce vzhledem k tomu, že se údajně těžce provinili proti islámskému právu, postříleli. Mezi zastřelenými dětmi byli i čtyři bratři.

Očití svědci exekuce tvrdí, že mrtvoly chlapců leží dosud na hřišti. Rodiče chlapců se bojí, že kdyby je chtěli pohřbít, džihádisté by je mučili a možná také popravili za to, že děti porušily jejich nařízení.

Fotbal, ale i další sporty včetně pouštění draků či tance zakázal například Tálibán či somálské milice Šabáb. V arabském světě je nicméně kopaná velmi populárním sportem a v koránu, pocházejícím z první poloviny 7. století, o ní přirozeně není jediná zmínka.

Reklama

Výběr článků

Načítám