Hlavní obsah

Exstarosta Teheránu a Rúháního poradce se přiznal, že zastřelil manželku

Teherán

V Teheránu byla v úterý zastřelena manželka poradce íránského prezidenta Mohammada Alího Nadžafího. Oznámila to polooficiální íránská agentura ISNA. Podle policie se k vraždě přiznal Nadžafí.

Foto: Wikimedia/Tasnim News Agency

Mohammad Alí Nadžafí

Článek

Ženu zasáhlo několik střel, jedna z nich do srdce. Vražda se stala v severní části města, kde bydlí mnoho íránských politických představitelů, napsala agentura AP. Upozornila, že podobný druh kriminality je v Íránu výjimečný. Podle íránských sdělovacích prostředků byla důvodem k vraždě „rodinná hádka”.

Tělo Mítry Nadžafíové se našlo podle teheránského prokurátora v ložnici bytu v sedmém poschodí několikapatrové obytné budovy.

Zastřelená žena bylo jeho druhou manželkou

Nadžafí byl starostou Teheránu do roku 2018. Rezignoval, když ho konzervativci kritizovali za video, jež ho zachycovalo při tanci s dívkami na školním představení.

Mrtvá žena byla druhou Nadžafího manželkou. Polygamie je v Íránu coby muslimské zemi povolena, ale Nadžafí za druhý sňatek sklidil kritiku na sociálních sítích, píše AP.

Nadžafí je sedmašedesátiletý matematik a politik řazený k reformátorům. Teheránským starostou byl osm měsíců, v minulých letech zastával i ministerské funkce a byl ekonomickým poradcem prezidenta Hasana Rúháního.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám