Hlavní obsah

Sýrie obvinila Američany vedenou koalici ze zabití civilistů při náletu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Při náletu Američany vedené koalice na Tal aš-Šajir u syrsko-iráckých hranic na jihovýchodě provincie Hasaka bylo v pondělí v noci podle tvrzení syrské státní agentury SANA zabito 12 lidí. Spojené státy se k obvinění nevyjádřily. Nikdo jiný o události neinformoval.

Foto: US Navy, Reuters

F-18E Super Hornet amerického námořnictva vzlétá z letadlové lodě k útoku na cíle v Sýrii.

Článek

Zdroje z místa útoku podle SANA uvedly, že v pondělí v noci při sérii koaličních náletů na jihovýchodní venkovskou oblast provincie Hasaka bylo v Tal aš-Šajiru zabito 12 členů jedné rodiny.

SANA zprávu uvedla v době zvýšeného napětí poté, co americká stíhačka F/A-18E sestřelila syrský Suchoj Su-22, jenž podle amerických zdrojů bombardoval postupující kurdsko-syrské milice SDF. [celá zpráva]

Zmínila, že jde o další podobný masakr v řadě. Uvedla i další případy civilních obětí náletů. Například že 14. června při náletu na přechod přes Eufrat u Dajr az-Zauru byli zabiti tři civilisté nebo že při 25 koaličních náletech z 9. června na předměstí Rakky byl použit bílý fosfor. Tehdy zahynulo 17 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám