Hlavní obsah

Turecké jednotky opět ostřelovaly kurdské milice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Turecká armáda, která vstoupila do syrského města Džarábulus, oznámila, že ve čtvrtek večer zasáhla dělostřeleckou palbou syrské kurdské milice YPG. Granáty dopadly na území mezi Džarábulusem a Manbidžem, který Kurdové osvobodili od Islámského státu (IS). Turecko požaduje jejich stažení za řeku Eufrat.

Foto: Reuters

Turecké tanky na cestě k syrskému Džarábulusu

Článek

Turecké houfnice začaly pálit na pozice YPG po šesté večer (17:00 SELČ), když zpravodajci zjistili, že Kurdové postupují k Džarábulusu, uvedla agentura Anadolu.

Kurdské milice přitom oznámily, že se stahují za řeku, a už 15. srpna předaly Manbidž i všechny pozice, které u něj kontrolují, do rukou místní správy, protože plánují osvobození Rakky.

Foto: David Ryneš, Novinky

Turecké operace v Sýrii

Turecko požaduje stažení Kurdů za řeku Eufrat, k čemuž je vyzvaly i Spojené státy. Kurdské milice původně postupovaly k Džarábulusu a chtěly ho osvobodit. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Kolona bojovníků Svobodné syrské armády jede k Džarábulusu.

Turecké operace v Džarábulusu nazvané Štít Eufratu se účastní 350 tureckých vojáků. Je mezi nimi 150 příslušníků speciálních sil. Turecké pozemní síly podporují tanky a 17 letadel včetně bojových strojů F-16. S tureckými jednotkami postupuje od středy k městu asi 1500 bojovníků Svobodné syrské armády. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám