Hlavní obsah

Německá policie chrání poslance tureckého původu kvůli genocidě

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenácti německým zákonodárcům tureckého původu, kteří před dvěma týdny hlasovali pro uznání arménské genocidy, přidělila policie osobní ochranu poté, co jim vyhrožovali zabitím. V neděli to napsal list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Foto: Reuters

Příznivci rezoluce o genocidě s arménskými vlajkami

Článek

„Bezpečnost poslanců Spolkového sněmu se zajišťuje podle aktuální situace,“ řekla mluvčí Spolkového kriminálního úřadu (BKA) s tím, že podrobnosti neoznámí.

Televize ZDF upřesnila, že poslanci jsou pod policejní ochranou od soboty.

Policie už předtím posílila počet svých lidí v místě bydliště Cema Özdemira, předsedy Zelených a jednoho z iniciátorů rezoluce Spolkového sněmu o uznání arménské genocidy, která pobouřila Ankaru.

Související téma:

Foto: Murad Sezer, Reuters

Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan tyto zákonodárce minulý týden tvrdě zkritizoval a označil je za „prodlouženou ruku kurdských teroristů“. „Jejich krev je zkažená,“ řekl o nich.

Reklama

Související témata:

Související články

Merkelová podporuje uznání genocidy Arménů

Německá kancléřka Angela Merkelová podporuje rezoluci, která chce označit masakry Arménů Osmanskou říší v roce 1915 za genocidu, uvedla ve středu vládní mluvčí...

Výběr článků

Načítám