Hlavní obsah

V Sýrii se zřítil ruský bojový vrtulník, piloti zahynuli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek/Moskva

V Sýrii spadl poblíž Homsu vrtulník Mi-28 ruské armády. Podle agentury RIA Novosti zahynuli dva členové posádky a jejich těla byla převezena na leteckou základnu. Nehoda se stala v noci na úterý. Podle agentury RIA Novosti, která čerpala z informace ruského ministerstva obrany, nebyl vrtulník sestřelen.

Foto: Profimedia.cz

Ruský útočný vrtulník Mi-28N. Ilustrační foto

Článek

"Dva členové posádky zemřeli. Při záchranné vyhledávací operaci byla jejich těla evakuována a jsou na letecké základně Hmímím. Vrtulník nebyl terčem palby," stojí v oznámení ministerstva.

Rusko vyslalo své letectvo do Sýrie loni v září a letos v březnu nařídil prezident Vladimir Putin část kontingentu stáhnout. Rusové, kteří v Sýrii zůstali, pomáhají syrské armádě v boji proti radikálům.

Ačkoli od konce února platí v Sýrii příměří, v minulých dnech byly boje ve značné síle obnoveny v okolí Halabu, v provincii Latákíja a také Hamá.

Tento týden mají být přitom v Ženevě obnoveny mírové rozhovory a jejich koordinátor Staffan de Mistura při pondělním jednání v Damašku žádal syrskou vládu, aby se zasadila o udržení klidu zbraní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mil Mi-28 na únorovém cvičení v Rusku Video: Reuters

Související témata:

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin na výroční konferenci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám