Hlavní obsah

Rusové zřejmě poprvé zaútočili na syrském jihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nálety v severní části jihosyrské provincie Dará podnikla v noci na čtvrtek zřejmě letadla ruských sil. Byl by to první ruský vzdušný útok na jihu Sýrie, upozornila organizace SOHR, která dění ve válečné Sýrii sleduje z londýnského exilu.

Foto: Alexander Kots, ČTK/AP

Ruský nadzvukový bombardér Su-24M vyzbrojený laserem naváděnými pumami vzlétá v Sýrii.

Článek

„Bojová letadla, o nichž se domníváme, že byla ruská, podnikla útoky v oblastech Hara, Tal Antar, Kafr Nasadž a Akraba v severní Dará,“ uvedla organizace SOHR. „Bylo to poprvé, kdy ruská letadla zaútočila v Dará,“ upozornil šéf Ramí Abdar Rahmán.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Následky útoku nejsou známy, stejně jako není jasné, proti komu byl veden. Provincii, která sousedí s Jordánskem, podle agentury AFP ovládá převážně opozice. V regionu působí několik jejích skupin od umírněných přes islamistické až po spojence Al-Káidy, Frontu an-Nusra. Provinční hlavní město Dará ovládají částečně opoziční, částečně režimní síly.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Provincie v Sýrii

Ruské nálety se soustředí na severozápadě Sýrie, kde pokračovaly i ve čtvrtek ráno, stejně jako ve střední provincii Homs.

Reklama

Související témata:

Související články

Podle USA se Rusku v Sýrii nedaří

Náměstek amerického ministra zahraničí Antony Blinken prohlásil ve středu v televizi France24, že ruská intervence v Sýrii není moc úspěšná. Proto bude Moskva...

Výběr článků

Načítám