Hlavní obsah

Syrské letectvo na jihu země zabilo 16 lidí, většinou dětí

Při útoku syrského letectva na město Gharíja v provincii Dará na jihu země zahynulo nejméně 16 lidí, většinou dětí. V Londýně to oznámila syrská exilová opozice. Damašek zatím zprávy o incidentu nijak nekomentoval.

Foto: Stringer, Reuters

Opozice ovládá většinu provincie Dará, minulý týden se tam zmocnila velké vojenské základny.

Článek

Skupina dětí a mládeže byla zabita leteckou pumou při studiu koránu v muslimské škole, uvedla Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), která čerpá ze zpráv očitých svědků v Sýrii. Provincie Dará je považována za kolébku čtyři roky trvajícího povstání proti režimu prezidenta Bašára Asada. V poslední době povstalci na jihu Sýrie zaznamenali řadu bojových úspěchů.

Minulý týden se v provincii Suvajda na jihu Sýrie bojovalo o základnu Saala, největší vojenské letiště na jihu země, které syrské letectvo využívalo i k leteckým operacím v provincii Dará. Povstalci nejprve areál obsadili, ale syrská armáda vybojovala leteckou základnu zpět.

Opozice ovládá většinu provincie Dará, která sousedí se Suvajdou. Minulý týden se tam zmocnila velké vojenské základny, z níž pak vedla útoky v Suvajdě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám