Hlavní obsah

Žena v Arizoně zavraždila své tři děti

Soud ve městě Phoenix v americkém státě Arizona bude poslední lednový den rozhodovat o trestu pro 22letou Rachel Henryovou, která je obviněna z vraždy svých tří dětí ve věku tři roky, dva roky a sedm měsíců. Zpočátku se žena pokoušela svůj čin zamaskovat a tvrdila, že děti zemřely na záhadný virus. Ze lži ji usvědčily závěry nejen patologů, ale i forenzních věd. Ke svému činu se nakonec přiznala, píše server deníku Bild.

Foto: Maricopa County Sheriff's Office, Reuters

Rachel Henryová zavraždila své tři děti

Článek

Žena se nejprve rozhodla udusit dvouletou dcerku. „Tříletý chlapec se jí v tom pokoušel všemi svými silami zabránit,“ cituje Bild z obžaloby. „Skočil na ni, křičel a kopal ji, aby zachránil svou sestru. Marně,“ uvádí se ve spise. Žena policistům řekla, že jí bylo jasné, že dívenka zemřela, když se přestala bránit.

Poté, co dívku udusila, sebrala chlapce, smýkla s ním do ložnice a také ho zabila. „Žena popsala, jak tříletému synovi něco zpívala a on ji škrábal a snažil se, aby povolila sevření,“ uvádí se ve zprávě. Když čin dokonala, šla nakrmit nejmladší dítě. Ve chvíli, kdy bezbranné batole usnulo, udusila ho také.

Zmizelého pětiletého chlapce našli v Illinois mrtvého, policie viní z vraždy rodiče

Amerika

Děti položila na podlahu v obývacím pokoji, aby to vypadalo, že si jen zdřímly. Příbuzný, který s nimi žije v domě, si zpočátku myslel, že za smrt dětí může záhadná nemoc. Tísňová linka nejprve zaznamenala telefonát se žádostí o pomoc kvůli utonutí. Když záchranáři dorazili na místo, žena tvrdila, že jsou její děti vážně nemocné. Okamžitě se rozběhlo vyšetřování a vzápětí nebylo pochyb o tom, že děti byly zavražděny. Pod tíhou důkazů se žena nakonec přiznala a byla obviněna z trojnásobné vraždy.

Úřad na ochranu dětí údajně neměl o problémech v rodině žádné informace. Mluvčí Darren DaRonco uvedl, že úřad neřešil žádné incidenty a nebyly ani náznaky, že by děti byly zneužívané.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám