Hlavní obsah

Vytáhl sekeru, pak pistoli a střílel, popisují cestující z newyorského metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hourari Benkada a Fetim Gjeloshi jsou jedni z cestujících, kteří v úterý byli účastni střelby ve vagónu newyorského metra v Brooklynu. Média přinesla jejich výpovědi.

Foto: Armen Armenian, Reuters

Lidé zranění při střelbě v newyorském metru

Článek

„Přestupoval jsem na 59. ulici na linku N, byl to první vagón. Sedl jsem si a ten chlap byl hned vedle mě. Všechno, co jsem viděl, bylo, že vytáhl černou dýmovnici, otevřel ji a pak už všichni jen utíkali dozadu,“ vypověděl Benkada pro CNN.

Střelba v metru v New Yorku: Policie zatkla podezřelého

Amerika

Popisuje také, že se zastavil, aby pomohl těhotné ženě. Podrobnosti si prý ale moc nevybavuje, jelikož byl rozrušený a v uších měl sluchátka s hudbou.

Gjeloshimu nejvíce utkvěl v paměti okamžik, kdy střelec zaplnil vagón kouřem, tedy ještě před zahájením palby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z vnitřku newyorského metra těsně po smrtelném útokuVideo: Reuters

„Podíval jsem se na něj a vypadalo to, že mluví sám se sebou. Řekl jsem si, že ten chlap musí být na drogách. Když se vlak blížil do stanice 36th Street, zastavil v tunelu, muž vytáhl plynovou masku. Otevřel jednu z dýmovnic a řekl: ‚Jejda, moje chyba‘. Pak vytáhl sekeru, upustil ji, pak vytáhl pistoli a začal střílet,“ řekl Gjeloshi pro New York Post.

Cestující se pokoušeli z vagónu utéct, ale dveře byly zamčené. Vlak se pak rozjel, po příjezdu do stanice 36th Street střelec uprchl. Byli vidět pouze zranění na zakrvácené zemi. Policie zadržela podezřelého Franka Jamese ve středu.

Střelba v metru v New Yorku: Policie zatkla podezřelého

Amerika

Zraněno bylo nejméně 23 lidí, ale nejsou hlášeni žádní mrtví. Policie uvedla, že pět z deseti postřelených je hospitalizováno v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Dalších 13 lidí mělo dýchací potíže nebo byli jinak zraněni při pokusu o útěk.

Reklama

Výběr článků

Načítám