Hlavní obsah

Střelba v metru v New Yorku: Policie zatkla podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Newyorští policisté po více než 24 hodinách intenzivního pátrání zatkli 62letého muže podezřelého z úterní střelby v metru ve čtvrti Brooklyn, při níž bylo postřeleno 10 lidí a dalších 13 utrpělo jiná zranění. Motiv činu je stále nejasný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v souvislosti se střelbou v newyorském metru pátrá po podezřelém muži, zabavila jeho dodávku Video: AP/Reuters

 
Článek

„Podezřelým je černoch oděný do šedivé teplákové mikiny a oranžové reflexní vesty. Máme identitu podezřelého, ale prosíme veřejnost o pomoc s pátráním,“ řekla agentuře Reuters newyorská policejní šéfka Keechant Sewellová. Policisté také zveřejnili mužovy snímky.

Po 24 hodinách se muže podařilo dopadnout.

Klíčovým vodítkem se stala stěhovací dodávka z půjčovny U-Haul, která byla nalezena odstavená poblíž místa činu.

V newyorském metru se střílelo, podezřelý je na útěku

Amerika

Útok začal ve středu v půl deváté ráno ve vagonu přijíždějícím ke stanici u Sunset Parku v Brooklynu. Pachatel vyndal z batohu dvě nádoby, z nichž se začal do soupravy šířit kouř.

Následně vytáhl pistoli Glock a začal střílet po lidech ve vagonu i na peronu. Pistoli i se třemi vyprázdněnými zásobníky na místě zahodil spolu s odpálenou pyrotechnikou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z vnitřku newyorského metra těsně po smrtelném útokuVideo: Reuters

Deset lidí bylo podle policie zraněno přímo při střelbě, stav pěti z nich je kritický, ale stabilizovaný. Zbylí zranění se nadýchali kouře nebo utrpěli zranění při panice, kterou střelba vyvolala.

Motiv útoku zůstává nejasný. Agentura Reuters s odkazem na vyšetřovatele napsala, že příspěvky podezřelého Jamese na internetových sociálních sítích se týkaly bezdomovectví a vedení radnice New Yorku.

Foto: AP/Reuters

Policie v souvislosti se střelbou v newyorském metru pátrá po podezřelém muži, zadržela jeho dodávku.

Reklama

Výběr článků

Načítám