Hlavní obsah

USA zrušily výstrahu, aby Američané nejezdili do zahraničí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Spojené státy ve čtvrtek zrušily celosvětově platné varování před cestami do zahraničí a místo toho vydaly doporučení pro každou zemi zvlášť. V případě většiny zemí, včetně celé EU a tedy i České republiky, americké ministerstvo zahraničí občanům doporučuje, aby cestu dobře zvážili.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Na seznamu zemí s nízkou mírou rizika je jen několik států: jde o Thajsko, Fidži a Nový Zéland. Do asi třiceti zemí by Američané podle doporučení úřadů neměly jezdit vůbec. Jde například o Rusko, Kosovo, Egypt nebo Mongolsko. Cestu do zemí Evropské unie, Británie, Vietnamu nebo Austrálie si mají důkladně rozmyslet.

„S tím, jak se zdravotní a bezpečnostní situace v některých zemích zlepšuje a v jiných se případně může zhoršit, ministerstvo se vrací k dřívějšímu systému doporučení ohledně cest pro každou zemi zvlášť,” citovala agentura Reuters z prohlášení ministerstva zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám