Hlavní obsah

Trumpa sváděla Putinova nastrčená tlumočnice, tvrdí bývalá mluvčí Bílého domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Ruský prezident Vladimir Putin prošel výcvikem KGB a říká se, že osvojených psychologických triků dokáže obratně využít. Někdejší mluvčí bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa například tvrdí, že Putin před dvěma roky na summit G20 v Osace přivedl tlumočnici, která měla za úkol Trumpa odzbrojit půvabem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Putin a jeho tlumočnice na summitu G20 v Osace v roce 2019Video: Reuters

 
Článek

Když jednání začalo, nahnula se ke mně (Trumpova poradkyně pro Rusko – pozn. red.) Fiona Hillová s tím, jestli jsem si všimla Putinovy tlumočnice. Byla to velmi atraktivní bruneta s dlouhými vlasy, půvabným obličejem a nádhernou postavou,“ cituje list Times z právě vydávané knihy bývalé mluvčí Bílého domu Stephanie Grishamové.

„Naklonila se ke mně, aby mi řekla, že Putin tu ženu najal zvlášť kvůli tomu, aby rozhodila našeho prezidenta,“ tvrdí dále Grishamová. Zda a do jaké míry se jí to povedlo, už se z úryvku vydávané knihy, který se objevil v deníku The Times, nedovíme. Obrazové záznamy z jednání lídrů dvacítky nejvyspělejších zemí světa, které se uskutečnilo na konci června 2019 v japonské Ósace, ale ukazují, že si přítomní pánové hnědovlasé tlumočnice viditelně všimli.

Chytil se spíš Pompeo

Zdá se však, že Putinův trik vyšel jen napůl. Na snímcích a videích z jednání prezidentů a ministrů zahraničí USA s ruskými protějšky to vypadá, že se do sličné ruské tlumočnice zakoukal spíš někdejší šéf americké diplomacie Mike Pompeo. V jednu chvíli dámě věnuje srdečný úsměv a ulpívá na ní pohledem.

Foto: Reuters

O tlumočnici jevil zájem hlavně Trumpův ministr zahraničí Mike Pompeo (na snímku první po Trumpově levici).

Trump na tvrzení Grishamové v její nové knize reagoval prohlášením, že jde o výroky zhrzené ženy. „Stephanie na to neměla. To bylo od začátku jasné. Zlobilo ji to a zatrpkla. Měla velké potíže, které měla řešit sama. Nyní dostává stejně jako ostatní zaplaceno radikálním levicovým vydavatelem za šíření nepravd a špatností,“ cituje Trumpa server Business Insider.

Zvyk je železná košile

Putin začal pracovat v KGB po studiu práv v Leningradu v roce 1975, kde se okamžitě stal členem místní buňky Komsomolu a u leningradské správy tajné služby pracoval do roku 1984. V letech 1985 až 1990 Putin, již v hodnosti majora, sloužil jako příslušník zahraniční rozvědky ve východním Německu. Jeho hlavním úkolem v NDR bylo získávání nových agentů.

Putin přiznal, že jeho cílem bylo pracovat v KGB

Evropa

Právě ze služeb u obávaných sovětských zpravodajců si Putin mohl odnést špionážní triky typu medová past, a nejen to. Jeho rázná chůze s pravou rukou u těla podle odborníků zase značí projev behaviorální adaptace po nácviku nošení zbraně, kdy jsou lidé naučeni při chůzi držet pravou ruku u hrudi.

Rázná chůze, pravá ruka připravena tasit. Putin a další ruští představitelé chodí všichni stejně

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám