Hlavní obsah

Rozvodová válka: Zničí Angelina Bradovu kariéru?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak blízko má láska k nenávisti, o tom vědí své Angelina Jolie (45) a Brad Pitt (57). Z dvojice snů se stali nepřátelé na život a na smrt. Rozvodová bitva mezi hvězdami Hollywoodu dosáhla nyní, čtyři a půl roku po rozchodu na podzim 2016, truchlivého dna. Herečka chce, aby děti u soudu veřejně vypovídaly proti otci. Tím by je nezvratně postavila proti němu.

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie a Brad Pitt na společném snímku z roku 2011

Článek

Před několika dny předali právníci Angeliny Jolie soudu jedenáct nových dokumentů o domácím násilí. Je pravda, že herec vůči své manželce, případně i dětem, neváhal použít pěsti a že celkově nešel pro ránu daleko? Na tato zapečetěná a utajovaná akta se až do odvolání vztahuje označení „důvěrné'', avšak z náznaků osob zasvěcených do záležitosti podle týdeníku Bunte vyplývá, že skrývají výpovědi, které potvrzují obvinění z domácího násilí.

Pittovy výbuchy vzteku doprovázené fyzickými útoky se měly odehrávat v letech 2014 až 2016 a promluvit o nich měli tři potomci. Adoptovaní Maddox (19), Pax-Thien (17) a Zahara (16) vzhledem ke svému věku k takovému počinu nepotřebují žádné schválení. Naopak mladší - a vlastní - Shiloh (14), Vivienne (12) a Knox (12) se neobejdou bez písemného souhlasu obou rodičů, přičemž je jasné, že Pitt by ho neposkytl.

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie během rozhovoru o svém vztahu s Bradam Pittem

V hlavní roli Maddox

Spor o péči o děti i majetek tak získal nový rozměr. Až dosud se totiž Angelina až úzkostlivě snažila držet potomstvo dál od rozvodových třenic. Mezi dětmi a oběma rodiči v posledních týdnech udržovali kontakt zprostředkovatelé.

„Ze vzájemného respektu a jisté ohleduplnosti nezbylo zhola nic. Angelina, kudy chodí, tudy tvrdí, že se obává o bezpečnost dětí, budou-li s otcem. Má strach, že rodině by ublížilo, kdyby Brad při střídavé péči spolurozhodoval o tom, kde budou děti bydlet, kam cestovat a do jaké školy chodit," shrnul list The Boston Globe.

Role korunního svědka připadne Maddoxovi, nejstarší ratolesti Brangeliny, jak proslulé hollywoodské dvojici média dosud přezdívají. „Maddox svědčil už jako dospělý a o otci nehovořil nijak shovívavě," svěřil se webu usweekly.com zdroj blízký rodině.

Angelina Jolie v akčním dramatu od autora Sicaria

Film

Maddox, jehož Angelina adoptovala v Kambodži dva roky předtím, než si při natáčení filmu Pan a paní Smithovi v roce 2005 s Bradem padli do oka, odmítá otcovo příjmení a používá pouze „Jolie", stejně tak jako se už předtím rozhodla jeho mladší sestra Shiloh.

Jeho výpověď prý neopomenula potyčku z roku 2016, po níž Angelina Jolie požádala o rozvod. V soukromém letadle měl opilý Pitt fyzicky zaútočit na Maddoxe kvůli tomu, že se při hádce rodičů zastal matky.

„Losangeleské oddělení služeb pro rodiny a děti Bradovo jméno očistilo takřka okamžitě a také policie, a dokonce i FBI dospěly k závěru, že k použití fyzické síly nedošlo," upozornil nejmenovaný zdroj.

Video jako důkaz

Teď se však vynořilo video z monitorovacích kamer na palubě, jež incident zachycuje. To by mohlo spolu s výpověďmi dětí zasadit hollywoodskému krasavci zdrcující úder. A to v rozpoložení, kdy se s nemilosrdnou ofenzívou své někdejší vyvolené jen obtížně vyrovnává.

„Zlomilo mu srdce, že se nerozpakovala vydat se takovou cestou, jen aby dosáhla výlučné péče o děti," prohlásil pro web pagesix.com jeho přítel, jenž si přál zůstat v anonymitě. „Vypadá to, že mu chce uštědřit rozhodující K. O. a bezostyšně a chladnokrevně vtáhla do pomsty i děti," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Jako Johnny Depp?

Pittovi jde teď vskutku o vše - o rodinu, pověst, kariéru. Mohl by totiž skončit stejně neslavně jako Johnny Depp (57), který loni u londýnského soudu prohrál při, v níž ho exmanželka Amber Heardová nařkla z fyzického násilí a ponižování doprovázenými odpornými nechutnostmi, v nichž nechyběly moč a krev.

Depp se ocitl na černé listině producentů, filmových studií a režisérů. „Jedna z nejlépe vydělávajících stálic Hollywoodu teď nezavadí ani o štěk v béčkovém seriálu," podotkl The Boston Globe.

Mládí továrníka Willyho Wonky ve filmu

Kultura

Pokud Angelina trefí do černého, Pittova kariéra by mohla skončit. Už jednou, v roce 2019, po obviněních exmanželky ze závislosti na drogách a alkoholu, měl namále a ocitl se na pokraji krachu.

Tehdy se zachránil smělým a nečekaným tahem. V rozhovoru pro list The New York Times se doznal, že bral drogy, nezřízeně pil a v osobním životě se dopouštěl trestuhodných pochybení. Současně opakoval, že seká dobrotu, podstoupil terapie i odvykací kúry a je čistý. Veřejnost, která mu už ukazovala palec dolů, zatleskala.

Na sklonku dubna, kdy má soud vyřknout verdikt o střídavé či výlučné péči šestice dětí, mu jenom pouhé pokání už stačit nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám