Hlavní obsah

Romney prý prezidentem USA vůbec být nechtěl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Bývalý guvernér státu Massachusetts Mitt Romney se po prohraných prezidentských primárkách své Republikánské strany před čtyřmi lety zdráhal znovu se ucházet o funkci prezidenta USA v letošních volbách. Listu Boston Globe to řekl Romneyho syn, podle nějž musela rodina jeho otce po prohře v roce 2008 přesvědčovat, aby se o úřad hlavy státu znovu ucházel.

Foto: Profimedia.cz

Mitt Romney

Článek

"Prezidentem chtěl být méně, než kdokoli, koho jsem v životě potkal. Vůbec neměl chuť...kandidovat," uvedl Tagg Romney podle internetové verze listu. Jeho otci se prý vracely vzpomínky na prohru z roku 2008 a rodině původně řekl, že tentokrát se o čtyřletý prezidentský mandát ucházet nebude.

Tagg Romney s matkou se prý pokoušeli Romneyho postoj změnit, tvrdí syn v článku, který se zabývá příčinami Romneyho neúspěchu v letošní prezidentské kampani.

Tagg Romney s matkou se prý pokoušeli Romneyho postoj změnit, tvrdí syn v článku, který se zabývá příčinami Romneyho neúspěchu v letošní prezidentské kampani. Nominaci republikánů na prezidenta v roce 2008 získal arizonský senátor John McCain, kterého pak ve volbách porazil jeho demokratický vyzyvatel letos znovuzvolený prezident USA Barack Obama.

Odhady předpovídaly těsný výsledek letošních voleb. Podnikateli a bývalému guvernérovi Romneymu se ale nakonec nepodařilo získat 270 hlasů volitelů, které potřeboval k vítězství nad Obamou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám