Hlavní obsah

Prázdné ulice a lyžaři v parcích. Východ USA očekává až 90 centimetrů sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Na Novou Anglii udeřila jedna z nejhorších sněhových bouří v dějinách, jak ji avizovali meteorologové. Státy na východním pobřeží USA daly uzavřít školy, úřady. I ve velkých městech včetně New Yorku a Bostonu ustal typický ruch. V New Yorku lidé nesmí ani vyjíždět s auty. Meteorologové upozorňují, že hlavní nápor v úterý teprve přijde.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh v New Yorku komplikuje dopravuVideo: Reuters

 
Článek

Očekává se, že oblast zasype až 90 centimetrů sněhu. V New Yorku mohou auta do ulic pouze, pokud to je nezbytně nutné. Omezen byl i provoz metra a divadla na Broadwayi rušila představení. Ulice jsou poloprázdné, v parcích se objevili lyžaři.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Prakticky se dopustíte porušení zákona, pokud budete po (pondělní) 23. hodině s autem na silnici, ať už ve městě, nebo vesnici. Je to otázka života a smrti, takže je nutná opatrnost,“ prohlásil guvernér státu New York Andrew Cuomo, který vyhlásil zákaz řízení ve 13 okresech na jihu státu. Řidiči, kteří neuposlechnou, mohou dostat pokutu 300 dolarů (7 400 korun).

Foto: Michelle Mcloughlin, Reuters

Sněhová bouře zasáhla severovýchod USA

Stát nasadil více než 1800 sněžných pluhů, sypače mají připraveno 126 000 tun soli. Silničářům a policistům vypomáhá šest desítek příslušníků Národní gardy s dvaceti vozy.

Foto: ČTK/AP

Lyžař v brooklynském Prospect Parku

Blizard se silným nárazovým větrem na pobřeží má zasáhnout oblast s až 58 milióny lidí, upozornila stanice CNN. Šest států vyhlásilo stav nouze.

Od pondělí jsou uzavřeny školy a mnohé úřady a obchody. Zrušeno už bylo více než 6500 letů. Nejpostiženější jsou letiště v New Yorku, Bostonu a Filadelfii. Očekává se, že se školy otevřou nejdříve ve středu.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Silné sněžení na Manhattanu v New Yorku

Pobřežním oblastem hrozí výpadky elektřiny a záplavy.

Foto: ČTK/AP

Sněžení v New Yorku

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám