Hlavní obsah

Policie ukázala záběry ze zásahu, při němž zastřelila černošku v Louisville

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louisville

Policie v americkém státě Kentucky zveřejnila záběry z březnového zásahu, při němž byla ve svém bytě v Louisville zastřelena šestadvacetiletá Afroameričanka Breonna Taylorová. Policisté do bytu vtrhli v rámci protidrogové razie. Podle přítele zastřelené to ale nedali jasně najevo a on na ně začal pálit v domnění, že jde o přepadení. Případ v USA vyvolal protesty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Březnový policejní zásah u Breonny TaylorovéVideo: Louisville Metro Police Department, AP

 
Článek

Na záběrech ze 13. března, které agentura AP zveřejnila ve čtvrtek, je vidět, jak zásahová jednotka s téměř vojenským vybavením a automatickými zbraněmi prochází potemnělým bytem, v němž je značný nepořádek. Samotná střelba na nich ale zachycena není.

Součástí balíku uvolněných informací a dokumentů jsou dopisy a dokumenty včetně přepisu výslechů. Podstatná část dokumentů, fotek a audio i videozáznamů byla cenzurována, upozornila agentura AP. Podle policie kvůli ochraně soukromí zúčastněných.

V Louisvillu postřelili sedm lidí při protestech proti násilí na černoších

Amerika

Breonna Taylorová byla zastřelena 13. března ve svém domě poté, co do něj bez předchozí výzvy vrazila trojice bělošských policistů. Ti měli podezření, že se v domě vyrábějí drogy.

Střelbu policisté údajně opětovali poté, co po nich vypálil Taylořin přítel Kenneth Walker. Ten se podle svého právníka pouze bránil, protože se domníval, že do domu vstoupil někdo nelegálně. Walker čelil obvinění z pokusu o vraždu policisty, kvůli koronaviru byl ale z vazby propuštěn a v květnu byla obvinění proti němu stažena.

Reklama

Výběr článků

Načítám