Hlavní obsah

Střelba v masážních salonech v Georgii: osm mrtvých, podezřelý mladík ve vazbě

Alex Švamberk, Novinky, ČTK, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta
Aktualizováno

Po úterní střelbě ve třech masážních salonech v Atlantě a Acworthu zemřelo osm lidí, převážně žen asijského původu. Vyšetřovatelé po hodinách pátrání a honičce zatkli na jihozápadě státu Georgia 21letého podezřelého Roberta Aarona Longa, uvedla stanice CNN. Večer SEČ ho obvinili z osmi vražd.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelba v AtlantěVideo: AP

 
Článek

Útočník vtrhl v úterý kolem 17:00 (22:00 SEČ) do masážního salonu Young´s Asian Massage ve městě Acworth v okrese Cherokee asi 50 kilometrů od Atlanty, kde zasáhl pět lidí. Dva zemřeli na místě, další tři převezli záchranáři do nemocnice, dva z nich však později svým zraněním podlehli.

Asi o 50 minut později přijela policie do masážního salonu Gold Massage Spa na severovýchodě Atlanty, odkud bylo hlášeno vloupání. Policisté na místě našli tři mrtvé ženy, zřejmě zastřelené. Při ohledávání místa činu se dozvěděli o zprávách o další střelbě v masážním salonu Aroma Therapy Spa, který leží naproti přes ulici Piedmont.

Foto: Christopher Aluka Berry, Reuters

Policie po střelbě u salonu v Atlantě

Tam našli jednu mrtvou ženu. Šéf atlantské policie Rodney Bryant řekl o obětech, „že by to mohly být Asiatky”. Zabité byly asi hodinu před útokem v okrese Cherokee.

Jihokorejské ministerstvo zahraničí potvrdilo, že čtyři oběti jsou ženy korejského původu, uvedla agentura Jonhap. Obviněný muž policii řekl, že útok nebyl rasově motivovaný.

„Záznamy videa ukazují, že vozidlo podezřelého z útoku v okrese Cherokee bylo v době střelby v Piedmont Road poblíž (místa činu),“ uvedla policie v Atlantě, „to s dalšími důkazy na videu, které viděli vyšetřovatelé, naznačuje, že náš podezřelý je s extrémně vysokou pravděpodobností stejný jako ten z okresu Cherokee, který je ve vazbě.“

 Podezřelý dopaden na dálnici

Podezřelý ze střelby v Cheroký byl dopaden v okrese Crisp asi 240 jižně od Atlanty v kolem 20:30. Šerif Frank Reynold uvedl, že jeho kancelář i dálniční policie byly upozorněny, že se k nim podezřelý Long blíží. Když bylo spatřeno jeho vozidlo, policie ho začala pronásledovat a provedla takový manévr, až Long ztratil kontrolu nad svým SUV.

Policejní sbory z obou míst činu se nyní snaží souvislost útoků potvrdit, incident vyšetřuje rovněž Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Policie v oblasti rovněž preventivně vyslala hlídky do všech podniků podobných těm, které byly napadeny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám