Hlavní obsah

New York, New Jersey a Connecticut zavádějí karanténu po mezistátních cestách

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americké státy New York, New Jersey a Connecticut od čtvrteční půlnoci zavádějí pro cestující z jiných amerických států s vysokým výskytem koronaviru povinnost odebrat se na 14 dní do karantény. Jedná se o bezprecedentní krok omezení volného pohybu mezi státy. Ve čtvrtek o tom informovala stanice CNN.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Opatření pro americkou vnitrostátní dopravu se vztahuje na cestující ze států, v nichž je v 7 a více po sobě jdoucích dnech více než 10 nakažených na 100 tisíc obyvatel nebo v 7 a více po sobě jdoucích dnech vychází víc než 10 procent testů na koronavirus pozitivně.

Covid je v lecčems horší než ebola a HIV, říká imunolog Fauci

Koronavirus

Ve středu těmto kritériím odpovídala epidemiologická situace v Alabamě, Arkansasu, Arizoně, Floridě, Severní Karolíně, Jižní Karolíně, Utahu a Texasu. Pokud jde o cestování do USA ze zahraničí, platí povinnost zůstat ve 14denní karanténě při vstupu do jakéhokoliv státu.

Covidem se teď nakazí tři miliony lidí měsíčně

Koronavirus

Z Česka se do USA nesmí

Lidem, kteří byli v uplynulých dvou týdnech v schengenském prostoru, tedy i v Česku, je vstup do Spojených států zapovězen. Opatření se nevztahuje na osoby s povoleným trvalým pobytem v USA a na rodinné příslušníky občanů USA.

Nové opatření států New York, New Jersey a Connecticut je paradoxní v tom, že jde o oblasti, která byla ještě před několika nejvýznamnějším ohniskem nákazy ve Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám