Hlavní obsah

Mladík v Texasu se nejspíš mstil za šikanu. Zabíjel desetileté děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiletý Xavier Lopez a o rok mladší Uziyah Garcia jsou prvními identifikovanými oběťmi masakru v základní škole v texaském městečku Uvalde. Mrtvá těla obou chlapců už identifikovaly jejich rodiny. Zoufalé pátrání po svých potomcích mělo nešťastný konec i pro rodiny čtyř dívek. Jejich ostatky nalezly v mobilní márnici, která byla přistavena před základní školu. O život přišly i dvě učitelky čtvrté třídy Irma Garciová a Eva Mirelesová. Bezhlavou střelbu útočníka nepřežilo nejméně 19 dětí.

Foto: Dario Lopez-Mills, ČTK/AP

Arcibiskup s rodinami po obětech střelby

Článek

Žákyně čtvrté třídy Makenna Lee Elrodová byla identifikována v úterý pozdě večer rodinným přítelem poté, co se ji otec od osudné střelby snažil zoufale najít. Další mrtvou je Amerie Jo Garzaová.

Dívenka desáté narozeniny oslavila 10. května. „Moje malá láska je v nebi s anděly,” napsal její otec Angel Garza na Facebooku.

Pátrání po dceři Ellie skončilo osobní tragédií také pro Stevena Garciu a Jennifer Lugoovou. I jejich dítě patří mezi oběti masakru.

Dalším mrtvým je desetiletá Eliahana Torresová. Žákyni čtvrté třídy se v úterý nechtělo do školy, řekl její dědeček televizi Fox News. Rodiče se podle jeho slov nenechali přemluvit a dívka jít musela.

Při střelbě na škole v Texasu zemřelo 19 dětí a dva dospělí

Amerika

Policisté upozorňují, že počet mrtvých se bude zvyšovat. Šílený střelec zavraždil nejméně 19 dětí a dva dospělé.

Zoufalí rodiče se snaží najít své nezvěstné děti, jejich fotografie sdílejí na sociálních sítích. Pro mnohé končí pátrání v mobilní márnici před školou.

Možný motiv: šikana

Jeden z nejtragičtějších masakrů na amerických školách má na svědomí 18letý Salvador Ramos. Chlapec si po dovršení plnoletosti pořídil dvě útočné pušky.

Jeho bývalý spolužák, který nechtěl být jmenován, televizi CNN možná odkryl příčinu tragédie.

Podle jeho slov byl Salvador Ramos ve škole šikanován. Děti se mu smály a ponižovaly ho nejen kvůli oblečení, ale i špatné finanční situaci jeho rodiny.

Pochlubil ses jim svou novou zbraní, ptala se matka střelce z michiganské školy

Amerika

„Do školy chodil čím dál tím míň,“ řekl jeho kamarád. Poté, co on dokončil střední školu, se od sebe oba mladíci vzdálili ještě víc.

V poslední době si občas poslali jen zprávu. Ramos začal pracovat u místní firmy, kde si ho kolegové pamatovali jako tichého člověka.

Čtyři dny před úterní střelbou Ramos údajně poslal svému příteli fotografii pušek a batoh plný nábojů. „Říkal jsem mu, na co to máš? On na to odpověděl, abych si nedělal starosti,“ popsal.

Než zamířil do školy, postřelil svou babičku. Střelbu ve škole rozpoutal v 11:32. Devadesát procent studentů školy jsou Hispánci, ve škole pracuje asi 70 učitelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám