Hlavní obsah

Pochlubil ses jim svou novou zbraní, ptala se matka střelce z michiganské školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rochester Hills

Rodiče Ethana Crumbleyho, který loni na konci listopadu na střední škole v michiganském Oxfordu zastřelil čtyři lidi, zůstávají nadále ve vazbě, protože umožnili synovi přístup ke zbrani. Přitěžují jim SMS matky Jennifer, která se syna ptala, jestli ve škole ukázal svou novou střelnou zbraň. U soudu je četl vyšetřovatel Ed Wagrowski.

BEZ KOMENTÁŘE: Jennifer a James Crumbleyovi u souduVideo: AP

 
Článek

Den před střelbou 29. prosince zanechal představitel školy matce vzkaz v hlasové schránce, že učitel je znepokojený, protože její patnáctiletý syn hledal v mobilu možnost nakoupit munici.

Matka mu napsala: „Ty ses vážně díval po nábojích ve škole?“

Syn jí odpověděl: „No jo, už jsem kvůli tomu šel do ředitelny. Všechno, co jsem udělal, bylo to, že jsem se díval po určité ráži, protože jsem byl zvědavý. Úplně neškodné.“

Po střelbě na škole v Michiganu obvinili i rodiče útočníka

Amerika

Z dalšího vzkazu Jennifer je patrné, že věc přestala brát vážně, když mu napsala: „Ukázal jsi jim aspoň fotku své nové zbraně?“

„Ne, neukázal jsem jim fotku. Pane bože,“ odpověděl Ethan.

Obhájci rodičů tvrdí, že nevěděli, že jejich syn plánuje útok ve škole, a zbraň nebyla přístupná.

Rodiče si v den střelby syna neodvedli

V den střelby byli oba rodiče předvoláni do školy, kde jim ukázali synovy kresby s pistolí a slovy: „Myšlenky se nezastaví. Pomozte mi.“

Rodiče si ho po třináctiminutovém jednání odmítli vzít domů. Bylo jim řečeno, ať s ním zajdou za poradcem.

Kolegyně střelcovy matky z realitní kanceláře Amanda Hollandová vypověděla, že Jennifer po návratu ze schůzky ve škole sdílela obrázky Ethanových kreseb.

„Řekla jsem jí, že si myslím, že jsou děsivé. Řekla jsem jí, že by ho měla vzít domů. Myslela jsem si, že obrázek byl znepokojivý a dítě potřebuje být s rodinou,“ poznamenala.

Matka na to reagovala náznakem ironie, že má pocit, že jako rodič selhala.

Střelba na střední škole v USA má čtvrtou oběť, 15letého pachatele obvinili

Amerika

Rozeslání obrázku potvrdil i šéf střelcovy matky Andrew Smith, který však uvedl, že se na něj hned nepodíval. Po střelbě se žena bála o práci, napsala mu: „Prosím, nesuďte mne za to, co udělal můj syn.“ Smith uvedl, že ho zpráva zaskočila: „Byl jsem překvapen, že se v tu chvíli stará o svou práci.“

Synovy strachy neřešila

Žalobkyně Karen McDonaldová se snaží prokázat, že rodiče zanedbali výchovu a dopustili se hrubé nedbalosti.

Matka v březnu okamžitě nezareagovala, když jí syn napsal, že v jejich domě straší a démon hází mísami. Aby to žalobkyně dokázala, předvolala si stájníka ze stáje, kde měli Crumbleyovi dva koně. Za zvířaty prý chodili třikrát až čtyřikrát týdně a více je znepokojovala plíseň na noze koně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám