Hlavní obsah

Američtí policisté zastřelili dalšího černocha. V Los Angeles jel nelegálně na kole

Právo, CNN, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Dva policisté v americkém Los Angeles zastřelili dalšího černocha, který se s nimi dostal do potyčky poté, co se ho snažili zastavit pro nelegální jízdu na kole. K incidentu došlo ve Westmontu v jižní části Los Angeles v pondělí odpoledne místního času.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Los Angeles vypukly protesty po zastřelení dalšího černocha policiíVideo: Reuters

 
Článek

Dva policisté se pokusili zastavit Afroameričana Dijona Kizzeeho (29), který na kole porušil pravidla silničního provozu. Podle předběžných informací se jim Kizzee pokusil uniknout. Když ho dohonili, jednoho z nich praštil do obličeje.

Při útěku mu vypadlo několik věcí na zem. „Policisté si všimli, že spadl na zem černý poloautomatický revolver. Následně zahájili palbu,“ řekl poručík Brandon Dean.

Není jasné, jestli se Kizzee snažil dostat ke zbrani, když na něj dvojice střílela. Kizzee na místě zraněním podlehl. Dean dodal, že v souvislosti s incidentem budou vyslýcháni dva policisté.

Foto: Profimedia.cz

Lidé protestují na jihu Los Angeles na místě, kde američtí policisté zastřelili dalšího černocha, 29letého Dijona Kizzeeho.

V následujících hodinách se na místě Kizzeeho smrti shromáždilo asi sto demonstrantů. Po půlnoci místního času demonstranti šli do kanceláře místního šerifa, kde pokračovali v protestu, napsal list Los Angeles Times.

Střelbu do lidí přirovnal Trump k nepovedené ráně v golfu

Americkými městy v současnosti zmítají protesty proti brutalitě policejních složek proti Afroameričanům. Odstartovala je smrt černocha George Floyda, kterému policista tak dlouho klečel na krku, dokud nezemřel. Nedávno pak vzbudil rozruch případ Jacoba Blakea v Kenoshe, kterého policista střelil z bezprostřední blízkosti sedmkrát do zad před očima jeho dětí. Blake přežil, ale zřejmě zůstane ochrnutý.

Trump míří na místo střelby. Zastal se mladíka, který zabil dva lidi

Amerika

Americký prezident Donald Trump v rozhovoru s televizí Fox News zdůraznil podporu bezpečnostním složkám, přičemž kontroverzní zásah policisty přirovnal k nepovedenému úderu golfisty.

"Neustojí to. Střelí toho člověka, střelí toho člověka mnohokrát do zad. Chápete, nemohl jste udělat něco jiného, nemohl jste ho povalit. Víte co, mezitím mohl sahat po zbrani," řekl Trump. "Přesně jako v golfovém turnaji. Netrefí pat na tři stopy," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám