Hlavní obsah

V newyorské restauraci herce Roberta De Nira našli podezřelý balíček

New York
Aktualizováno

V newyorské restauraci Tribeca Grill na Manhattanu byl objeven podezřelý balíček, uvedla ve svém vysílání televize Sky News. Restaurace patří hollywoodskému herci Robertu De Nirovi a v domě má také sídlo jeho produkční společnosti. Zásilka byla adresovaná právě jemu, uvedla policie. Další výbušnina, celkem už devátá, přišla ve státě Delaware na adresu bývalého viceprezidenta Joea Bidena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v New Yorku odváží podezřelý balíček zaslaný Robertovi De NiroviVideo: Reuters

 
Článek

Balík s možnou výbušninou byl lokalizován v sedmém poschodí budovy, tedy v místech, kde jsou kanceláře De Nirovy společnosti Tribeca Productions.

Robert De Niro patří v uměleckých kruzích k nejhlasitějším odpůrcům Donalda Trumpa. Během volební kampaně také podporoval neúspěšnou demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou.

Policisté zasahovali také na poštovním úřadě ve městě New Castle ve státě Delaware, aby analyzovali balíček adresován bývalému viceprezidentu Joeu Bidenovi, který nedaleko bydlí. Také tato zásilka se podobala balíčkům s trhavinou, které dostaly jiné osobnosti demokratů, napsala agentura AP.

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) vyšetřuje sérii pokusů o pumový atentát, jehož oběťmi se měli stát přední politici Demokratické strany včetně manželů Clintonových či exprezidenta Baracka Obamy. Podezřelý balíček byl adresován i newyorské redakci televize CNN, která se netají kritikou politiky vládních republikánů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Robert De Niro zdraví diváky při odjezdu z tiskové konference.

Nálož uložená v 15 centimetrů dlouhé plastové trubce obalené černou páskou byla ve všech sedmi dosud zaznamenaných případech naplněna střepy skla a napojena na malou baterii. Všechny zásilky byly opatřeny šesti známkami a zpáteční adresou floridské kongresmanky Debbie Wassermanové Schultzové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám