Hlavní obsah

Na stavbě na Manhattanu zastřelil dělník předáka, pak se zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Stavební dělník zastřelil ve čtvrtek ráno na Manhattanu předáka, uvedla televize NBC. Vražda se odehrála ve třicátém sedmém patře rozestavěné budovy, která musela být evakuována. Pachatel po činu obrátil zbraň proti sobě, oznámila newyorská policie.

Foto: Profimedia.cz

Vůz newyorské policie

Článek

Vražda byla spáchána na stavbě v 59. ulici poblíž 11. avenue. Pachatel svou oběť zasáhl opakovaně do hlavy. Policie po dvou hodinách nalezla i tělo vraha, který spáchal sebevraždu v pátém patře.

„Během zásahu jsme zjistili, že máme co do činění s násilím na pracovišti,” pravil zástupce velitele Philip Rivera. „Střelec se hádal s předákem a několikrát ho zasáhl,” dodal. Policie uvedla, že 42letého dělníka 37letý předák před dvěma dny propustil. Nyní zjišťuje, jak se vrah na stavbu dostal.

Ostatní dělníci uvedli, že měl horkou hlavu. V minulosti byl opakovaně vězněn, dvakrát za násilné napadení a jednou za loupež.

Několik desítek evakuovaných dělníků se po incidentu shromáždilo na rohu, zatímco se ke stavbě přemístili policisté ze zásahové jednotky. Okolo stavby byli rozmístěni střelci a ze vzduchu situaci monitoroval vrtulník.

Policie vyzvala lidi, aby se vyhnuli oblasti, kde zasahovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám