Hlavní obsah

Zloděj utíkal před policií. Zastavil ho aligátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palm Bay

Na překážku, se kterou rozhodně nepočítal, narazil při útěku před policií dvaadvacetiletý zloděj Matthew Riggins z floridského Palm Bay. S komplicem se v pátek 13. listopadu dopustil několika krádeží. Když pak prchal před policisty, napadl ho tříapůlmetrový aligátor. Ve středu to potvrdil vyšetřovatel floridského okresu Brevard.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Aligátor byl agresivní.

Článek

Policii přivolal 13. listopadu ve dvě ráno obyvatel Berefoot Bay, když si všiml, že dva muži v černém procházejí mezi domy ve čtvrti Tequesta Drive. Policie s pomocí vrtulníku dvojici sledovala a pak ji pronásledovala i po zemi. Muže ale nedopadli ani s pomocí psů. Riggins na útěku ještě stačil zavolat přítelkyni, které řekl, že šel vykrádat domy.

Když se nevrátil, nahlásila jeho zmizení. Jeho částečně ohlodané tělo bylo nalezeno v jezeře Barefoot Bay. „Během vyzvedávání těla se členové potápěčského týmu setkali s velkým aligátorem, který se agresivně přiblížil k místu, kde bylo nalezeno tělo,“ uvedla v prohlášení kancelář šerifa.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Stopy zubů na těle Rigginse vedly vyšetřovatele k názoru, že se stal obětí aligátora. Pitva prokázala, že se v jezeře utopil zřejmě právě při útoku plaza. „Zřejmě vlezl do jezera, aby se ukryl před policisty a psy, a vlezl do cesty aligátorovi,“ řekl starosta Tod Goodyear webu MyNews13 s tím, že se s podobným případem ještě nesetkal.

„Když bylo tělo nalezeno, mělo zranění, která odpovídala útoku aligátora,“ dodal Goodyear listu Florida Today.

Schoval se na špatném místě

Floridská komise pro rybářství a divokou přírodu proto v jezeře nastražila past. „Lovci usmrtili aligátora, a když jsme ho otevřeli, byly tam nějaké ostatky odpovídající zraněním zjištěným na těle“ dodal starosta. Jejich další zkoumání potvrdilo, že patří Rigginsovi.

„Schoval se na špatném místě,“ okomentovala to obyvatelka Laura Farrisová.

„Řekl bych, že to byla docela půvabná ukázka spravedlnosti,“ dodal další obyvatel Chuck Stokes

Ostatky byly předány rodině. Jeden z policistů pro časopis Newsweek sarkasticky poznamenal: „Myslím si, že to nebude pohřeb s otevřenou rakví.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám