Hlavní obsah

Hillary se v kampani stále více opírá o Billa

Právo, rm

Hillary Clintonová, americká exministryně zahraničí a uchazečka o nominaci Demokratické strany do příštích prezidentských voleb, začíná v kampani stále více spoléhat na manžela a exprezidenta Billa Clintona.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Hillary Clintonová s manželem Billem a dcerou Chelsea na metodistické bohoslužbě ve Washingtonu

Článek

Je to riskantní krok, ale aféra se soukromými e-maily ji stále znovu sráží preference a někdejší první dáma USA se začíná vážně obávat druhé porážky v boji o Bílý dům.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Řeknu vám, že než můj muž před patnácti lety odešel z Bílého domu, stihl za osm let vytvořit 23 miliónů nových (pracovních) míst,“ znělo její hlavní poselství na mítinku v Milwaukee.

Při každé zmínce o exprezidentovi byl potlesk hlasitější a přítomnost Clintona podle listu New York Times přitahuje až třikrát více posluchačů, než kolik by přišlo na Hillary.

Volební štáb proto koncem minulého týdne rozhodl, že Clinton coby obratnější a přirozenější politik půjde do kampaně přímo, bez ohledu na nebezpečí, že manželku zastíní a vzbudí spekulace o tom, že její kampaň musí zachraňovat. Jeho první oficiální a samostatnou veřejnou akcí v kampani bude ve  čtvrtek dárcovská konference.

Riziko je ale velké – přítomnost manželů na jedné tribuně zavání střetem zájmů, protože Hillary coby šéfka diplomacie prostřednictvím sporných e-mailů vyjednávala astronomické dary pro manželovu nadaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám